Svendborg Fodterapeut

Speciallavede skoindlæg

mindsker fodsmerter

Individuelle indlæg

Oplever du smerter i fødderne?

Mange går rundt med ondt i fødderne hver eneste dag. Måske bemærker du bare at fødderne gør ondt om morgenen eller måske oplever du smerter fra et bestemt sted i foden, når du har gået en hel dag. Det kan endda være, at du har gået rundt med smerter i fødderne i så mange år, at du blot har accepteret det som en del af din hverdag. Det behøver ikke være sådan.

Et specialfremstillet skoindlæg som passer perfekt til dine fødder kan afhjælpe dine fodsmerter.

Hos Svendborg Fodterapeut tager vi dig i hånden – eller rettere foden – og hjælper dig til en lettere hverdag uden ømme fødder.

Individuelle skoindlæg kan hjælpe dig, hvis fødderne gør ondt

Skoindlæg kan lindre smerter i fødderne

Smerter i fødderne er en irriterende del af hverdagen.

Måske er det allerede fra morgenstunden at du bemærker de ømme fødder eller måske kommer smerterne først op ad dagen eller i bestemte situationer, hvor du går, står eller løber.

Der kan være mange grunde til fodsmerter, men de fleste kan afhjælpes med den rigtige behandling og de rigtige indlæg til netop dine fødder.

Effekten af indlæg afhænger selvfølgelig af årsagen til smerterne. Derfor starter vi altid med en grundig undersøgelse og en fodscanning for at finde frem til årsagen til dine fodsmerter. 

Årsager til smerter kan for eksempel være:

Hos Svendborg Fodterapeut finder vi frem til årsagen og fremstiller individuelle indlæg, som passer perfekt til dine fødder og støtter de steder du har behov for det.

Vi starter med en samtale 

Når du første gang kommer ind i klinikken starter vi med en indledende samtale og en grundig undersøgelse af dine fødder.

Vi taler om dine oplevelser af smerter i fødderne og dit behov for individuelle indlæg. Det kan f.eks være at du har brug for indlæg der støtter dine fødder på en lang arbejdsdag eller at du har brug for indlæg der korrigerer din fodstilling og dermed afhjælper smerter i fødder og/eller knæ og hofter.

For at få et helt præcist billede af dine fødder laver vi en scanning af dine fødder. Fodscanningen viser hvor du har brug for ekstra aflastning og støtte og er dermed grundlaget for opbygningen af dine indlæg.

Dine individuelle skoindlæg bygges op fra bunden

På vores eget værksted bygger vi dine indlæg op fra bunden og tilpasses præcist til netop din fod. 

Der er mulighed for at kombinere flere forskellige materialer og aflastninger, for at opnå den optimale aflastning og komfort til din fod.

Sammen finder vi ud af om indlægget passer optimalt eller om der skal justeres med det samme, inden du får dem med hjem.

Og selvom vi når frem til det perfekte resultat imens du er her, kan det være at det ændre sig, når du har gået lidt eller meget med indlægget.

Derfor får du altid 1 måned gratis korrektion når du køber individuelle skoindlæg hos Svendborg Fodterapeut.

Hvorfor vælge speciallavede skoindlæg og ikke de præfabrikerede?

Der findes en masse gode præfabrikerede indlæg og det er også en mulighed at der findes et, der passer godt til dine fødder.

Hos Svendborg Fodterapeut forhandles eksempelvis færdiglavede indlægssåler fra  Powerstep og Gärtner, som er gode til at afhjælpe for meget pronation af foden eller give støtte til en nedsunken eller øm forfod.

Men hvis dine smerter har en anden årsag, er de måske ikke til meget gavn.

Præfabrikerede indlæg er lavet ud fra en standardiseret fod og kommer i ens par, hvorimod individuelle indlæg bygges op ud fra din fod.

Det betyder også at hvis du har skævheder i kroppen og ikke belaster dine fødder helt ens (det er de færreste af os som gør det) så tilpasses højre indlæg så det støtter højre fod og venstre indlæg tilpasses venstre fod.

Ikke alle problemstillinger kan løses ved præfabrikerede indlæg og du risikere at skulle købe mange forskellige, før du finder et der føles godt. Når indlæggene opbygges til netop dine fødder og til at afhjælpe dine fodproblemer føles det godt i første forsøg.

Hvad enten du er til præfabrikerede eller individuelt fremstillede indlæg, er det altid en god idé at starte med at finde årsagen til dine fodsmerter

DSC 2218 1web 806x1024 806x1024 1

Fordele ved skoindlæg

Skoindlæg der aflaster og støtter de rigtige steder, kan hjælpe dig af med irriterende fodsmerter. Ved at hjælpe foden til en korrekt stilling støttes hele kroppen til en bedre stilling og du forebygger både skader og smerter i fødder, ankler, knæ, hofter og ryg.

Indlæg kan bruges i flere sko

Du behøver faktisk kun et enkelt sæt skoindlæg. De er nemme at lægge i skoene og kan flyttes fra dine hverdagssko til dine løbesko nemt og hurtigt. Så længe dine sko passer godt til  dine fødder, kan du bruge indlæggene i både dine arbejdssko, hverdagssko, kondisko og selskabssko.

Hvorfor får man ondt i fødderne?

Smerter i fødderne kan opstå af mange grunde. Ligegyldigt hvad grunden er, kan fodsmerter være til stor gene og irritation i din hverdag. De mest almindelige grunde til at man får ondt i fødderne, er  overbelastning ved f.eks. overvægt, et stående eller gående arbejde, inflammation eller pga. anatomien i foden.

Smerter i fødderne om morgenen?

Mange oplever smerter i fødderne om morgenen, selvom man skulle tro at en hel nats hvile ville give friske og veloplagte fødder fra morgenstunden. Har du meget ondt i fødderne om morgen, kan det skyldes hælspore, platfod og betændelse i svangsenen.

Gør hælene ondt?

Hælesmerter kan næsten føles, som om man går på knive og det kan gøre det svært at få hverdagen til at hænge sammen. Smerter i hælene kommer ofte fra det sted, hvor svangsenen hæfter på hælen. Hælsmerter kan mange gange lindres betydeligt med indlæg. Sammen med de rigtige sko og træning kan indlæggene afhjælpe de irriterende smerter. 

Kom ind i klinikken og lad os finde årsagen til dine fodsmerter